Migrationen och politisk korrekthet

Om man skall kunna ta sig an vår tids frågor krävs debatt och öppenhet. Ingen vill väl ifrågasätta det. Inte kan man väl tänka sig en vindkraftsdebatt utan att man får ifrågasätta kostnaderna eller en kärnkraftsdebatt utan att man får ifrågasätta farligheten? Det verkar däremot vara förväntningen så fort man kommer till migrationsfrågan. Där förväntas man lösa ett av våra största nutidsproblem samtidigt som man låtsas att allt är fina fisken. Man förväntas att med millimeternogrannhet hålla sig till en fördefinierad linje som definieras av några debattörer på vänsterkanten.

Så låter det till exempel när man lyssnar på God Morgon Världen i Sveriges Radio och deras panel av politiska journalister från olika tidningsredaktioner. Alla var rörande överens om att Migrationsministern och Utrikesministern skulle kunna sitta pyrt till på grund av uttalanden som dom gjorts i samtal med amerikanska diplomater. Sagt vadå?

- Att invandrade Irakier har låg utbildningsnivå
- Att man har ett resentment bland Svenskar gentemot hedersmord bland kollektivet Irakiska invandrare

Den senare frågan har diskuterats i media i vid tiden för resan till Bagdad. Utbildningsnivån bland Irakier kan man diskutera. Man kan däremot fastställa att det finns bekymmer bland kategorier av invandrare att hitta vägen in på arbetsmarknaden. Visst finns det arbetsgivare som inte anställer utlandsförda. Men handen på hjärtat, vem tror att det är det dominerande problemet när vi snart har 13% utlandsfödda i landet? Varför låtsas att det inte finns problem när det är så mycket viktigare att vi hittar lösningarna.

Om Sverige skall tillämpa sådan pekpinnesdemagogi så kommer vi inte behöva ta emot migranter från Irak. Sverige kommer vara Irak. Sverige kommer vara som Nordkorea eller Kuba.

Billström tog bladet från munnen
Billström och Bildt
Billström: Jag har inte sagt något som jag inte har sagt offentligt
Krav från LUF. Billström måste lämna regeringen.
Svenska ministrars tystnad får kritik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar