Islamism att jämställa med nazism att bekämpas med konsekventa medel

Islamister visar en en gång att man har imperalistiska ambitioner. Detta yttrar sig inte i ett anspråk på något enskilt land. Man vill ha mycket mer. Man vill ha makt att bestämma över hur människor tycker och tänker och verkar, och det var som helst och när som helst på jorden så att ingen lämnas oberörd.

Humanister och liberaler har med krav på på mänskliga rättigheter och global handel inte mindre universella anspråk. Det handlar inte om att dom första 'lägger sig i' och att dom senare inte gör det. Bägge sidor har utan tvivel globala ambitioner. Det handlar mycket mer om att libaralist, humanism och tron på universella mänskliga rättigheter är rätt och islamism är fel. Liberalism, humanism och mänskliga rättigheter bygger på universella principer som står över religon.

Med islamister finns det ingen fredlig coexistens. Dom kan acceptera att det finns oliktänkande, men oliktänkande är alltid mindre värda. Därför vänder sig människor överallt bort från islamister. Det sker inte minst i muslimska länder. Islamism bör bekämpas med samma medel och samma uppslutning från samhället som man under förra århundradet framgångsrikt har bekämpat nazismen. Det innebär ingen tolerans någonstans för islamistiska åsikter.

DN: Polisen: Vi ser det som ett terrorbrott
DN: Sprängningen i Stockholm
DN: Flera terrorhot under hösten
DN: Första vittnet på plats försökte ge första hjälpen
DN: Kan släppa ut onda krafter
DN: Teknikernas arbete avslutat
DN: Omvärden om sprängdåden
SvD: Man sprängde sig själv i Stockholm
SvD: SÄPO: Sprängning var terroristbrott '
SvD: Säpo höjer inte terrorberedskapen
SvD: Hotfult mail till TT och Säpo
SvD: Vittne: Folk skrek på platsen
 GP: Säpo: Det handlar om terrorbrott
GP: Ett led i en politisk kamp
GP: Man sprängde sig i centrum

2 kommentarer:

Anonym sa...

Religion bygger på Allah's universella principer som står över liberalism, humanism och mänskliga rättigheter

Konvertitakuten sa...

Hej,
Vi gillar inte islamism heller men hur fanken ska man förbjuda/inte tolerera åsikter som humanist och liberal? Är det inte LITE mot er egen ideologi?
Förbjuda åsikter är ju helt odemokratiskt, däremot är det viktigt att vi bemöter extrema åsikter från olika håll, höger, vänster och religiösa. Egentligen ger de uttryck för samma sak, att tvinga sina idéer på andra, även med våld om så behövs.

Hälsning från muslim, ej islamist ;)

Skicka en kommentar